Hesztia

VII. kerület, Dob utca 40.

DSCF3030

A kép témája: „Utca vagy galéria” – Melyik áll hozzánk közelebb?

A Playboy magazin grafikusa, Hegedűs Márton készítette el ezt a csodálatos csempemozaik alkotást, a Dob utcában. A Rácskert nevű romkocsma falán található kép, erősen megragadja a tekintetét mindenkinek, aki arra jár. Az utcán elhaladók többsége megáll néhány percre, hogy közelebbről megnézze.

A csempemozaik készítése 25 napot vett igénybe, 25 négyzetméter csempe kellett a kirakásához, valamint 100kg csemperagasztó, illetve 50kg fuga is szükséges volt a projekthez.

Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a Színes Város projektet. Sokat járom a várost és valóban gyakran nyomasztóak a romos házfalak, omladozó épületek, a lehulló vakolatok alatt lévő szürkeség. Viszont ha látok egy ilyen színes tűzfalat, vagy házfalat, kerítést, mindig megállok néhány percre, hogy megnézzem, és érzem azt a hangulatot is, amit ezek a képek adnak egy-egy utcának.

Azért választottam ezt a csempemozaikos alkotást, mert nagyon tetszik a precizitása, hogy ennyire szabályos és színes. Számomra azt jelenti, hogy a modern művészet, úgymond „kiült az utcára” tüntetni az ellen, hogy ne csak egy adott réteget érdekeljen a művészet, hanem mindenkit, hiszen a művészet mindenkié.

Megmutattam néhány ismerősömnek a képet és megkérdeztem a véleményüket róla. Nagyjából mindenki az „ijesztő” szóval jellemezte először.

Valóban egy kicsit ijesztő, főleg ha éjszaka megy el mellette az ember. De mindezek ellenére szerintem az alkotást jó illik az utcához, a maga „lázadó” formájával.

Pék Petra

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment